lbv3

Over die Google AI-zoekkwaliteitsbeoordelaars

Inhoudsopgave

Er is veel gespeculeerd over de motieven achter het ontslag door Google van Appen, het bedrijf dat zoekkwaliteitsbeoordelaars levert. Velen beweren dat dit het begin zou kunnen zijn van een nieuw tijdperk van AI-zoekkwaliteitsbeoordelaars. De feiten zijn echter duidelijk over de betekenis achter deze recente gebeurtenissen.

Er worden in de SEO-wereld van sociale media over twee ideeën gesproken over wat dit allemaal betekent:

  1. Google heeft geen kwaliteitsbeoordelaars meer nodig.
  2. Het ontslag van de zoekkwaliteitsbeoordelaars kan betekenen dat Google van plan is AI-zoekkwaliteitsbeoordelaars op grote schaal uit te rollen.

Gaan zoekkwaliteitbeoordelaars verdwijnen?

De zoekkwaliteitbeoordelaars van Google verdwijnen niet. Google heeft meerdere bedrijven in dienst die services voor zoekkwaliteitsbeoordelingen leveren. Het is niet slechts één bedrijf.

Er zijn draadjes op Reddit waarin bijvoorbeeld Telus en RWS worden vermeld die blijkbaar zoekkwaliteitsbeoordelaars aanbieden aan Google.

Het idee dat Google niet langer zoekkwaliteitsbeoordelaars gaat gebruiken, is dus ongegrond en niet waar.

Sommigen speculeren dat de reden waarom Google Appen heeft ontslagen misschien iets te maken heeft met het feit dat de Appen-werknemers door een Google-vakbond zijn aangemoedigd om te onderhandelen over hogere lonen (volgens een rapport op Forbes).

Dus als Google gaat bezuinigen, zo luidt de speculatie, is het zinvol om te bezuinigen op de Appen-werknemers, aangezien zij dicht bij de vakbondswerknemers bij Google staan.

Maar dat kan toeval zijn.

Google heeft aangekondigd dat het opnieuw werknemers gaat ontslaan, ook van technische teams, en het zou kunnen dat het verlies van de werknemers in Appen slechts een deel van de totale kostenbesparingen was.

Zullen de beoordelaars worden vervangen door AI?

Sommige SEO’s speculeerden dat het ontslag van de Appen-werknemers een teken was dat Google de kwaliteitsbeoordelaars zou kunnen vervangen door AI-kwaliteitsbeoordelaars.

Sommige zoekmarketeers waren van mening dat Google nu niet in staat is om de zoekkwaliteitsbeoordelaars te vervangen door AI, maar dat ze dat in de nabije toekomst waarschijnlijk wel zullen kunnen.

Niet alleen dat, sommige zoekmarketeers speculeerden dat het slecht nieuws zou zijn voor uitgevers als AI de menselijke zoekkwaliteitsbeoordelaars zou vervangen, omdat AI de kwaliteitsbeoordelingen naar het hele internet zou kunnen schalen.

En het ding over SEO’s die zich zorgen maken over Google AI-zoekkwaliteitsbeoordelaars, hun angst uiten voor een nachtmerriescenario en speculeren over de vraag of het zelfs mogelijk is om een ​​AI te hebben die webpagina’s kan beoordelen op zoekkwaliteit, is dat machines, inclusief AI, al in gebruik zijn voor jaar bij Google voor het beoordelen van webpagina’s op zoekkwaliteit.

Google heeft bijvoorbeeld het Helpful Content System, het Reviews System en SpamBrain, die websites allemaal beoordelen op zoekkwaliteit op schaal.

Het gaat er dus niet om of Google Search Quality Raters zal vervangen door AI. Op dit moment vervangt Google ze helemaal niet, er zijn nog steeds mensen aan het werk.

Maar Google beschikt al over AI en algoritmen die websites beoordelen op zoekkwaliteit. Het gebeurt al.

Zal Google uiteindelijk de zoekkwaliteitsbeoordelaars kwijtraken?

Iets om over na te denken is dat het trainen van AI datasets vereist en dat het werk dat de beoordelaars van de zoekkwaliteit doen data kan opleveren waar machines van kunnen leren, naast hun taak om de zoekresultaten van nieuwe algoritmen te beoordelen.

Wat we op dit moment wel weten, is dat Google de menselijke beoordelaars van de zoekkwaliteit niet afschaft en dat Google al systemen heeft die webpagina’s beoordelen op zoekkwaliteit.

De hemel valt niet.

Het is gewoon weer een bruisende week in SEO-land.

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Drawlab19