lbv3

Optimaliseer uw meertalige website met Yoast en Polylang

Inhoudsopgave

Optimaliseer uw meertalige website met Yoast en Polylang

Een uitgebreide gids over hoe u Yoast en Polylang kunt gebruiken om de SEO van uw meertalige website te optimaliseren.

In deze tijd van globalisering en internet is het hebben van een meertalige website een must voor bedrijven die wereldwijd opereren. Daarbij is het belangrijk dat uw website niet alleen inhoud in meerdere talen biedt, maar ook geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit is waar Yoast en Polylang in beeld komen. In dit artikel zullen we u door het proces leiden van het optimaliseren van uw meertalige website met behulp van Yoast en Polylang.

Inhoudsopgave

 • Wat is Yoast?
 • Wat is Polylang?
 • De synergie tussen Yoast en Polylang
 • Hoe te beginnen met Yoast en Polylang
 • Veelgestelde vragen over Yoast en Polylang
 • Voor- en nadelen van Yoast en Polylang
 • Conclusie

Wat is Yoast?

Yoast is een populaire WordPress-plugin die helpt bij het optimaliseren van uw website voor zoekmachines. Het biedt u een uitgebreide set tools voor het verbeteren van de zichtbaarheid van uw website in zoekmachine resultaten. Met Yoast kunt u meta-titels en beschrijvingen toevoegen, een XML-sitemap genereren, en nog veel meer.

Wat is Polylang?

Polylang is een andere WordPress-plugin die het gemakkelijk maakt om meertalige websites te maken. Het stelt u in staat om zoveel talen toe te voegen als u wilt op uw website en om content te schrijven in die talen. Met Polylang kunt u ook taal-specifieke URL’s maken, wat geweldig is voor SEO.

De synergie tussen Yoast en Polylang

Yoast en Polylang kunnen samen worden gebruikt om uw meertalige website te optimaliseren. Polylang zorgt voor de meertalige functionaliteit, terwijl Yoast zorgt voor de SEO. U kunt bijvoorbeeld content in verschillende talen schrijven met Polylang, en dan Yoast gebruiken om de SEO-titels en beschrijvingen voor elke taalversie te optimaliseren.

Hoe te beginnen met Yoast en Polylang

Het installeren en instellen van Yoast en Polylang op uw WordPress-website is vrij eenvoudig. Nadat u de plugins heeft geïnstalleerd, kunt u talen toevoegen met Polylang en beginnen met het schrijven van content. Dan kunt u Yoast gebruiken om de SEO-instellingen voor elke taalversie te configureren.

Veelgestelde vragen over Yoast en Polylang

Werken Yoast en Polylang samen?

Ja, Yoast en Polylang kunnen naadloos samenwerken. Polylang zorgt voor de meertalige functionaliteit en Yoast helpt bij het optimaliseren van de SEO voor elke taalversie van uw content.

Heb ik beide plugins nodig voor een meertalige website?

Hoewel het mogelijk is om een meertalige website te hebben zonder Yoast of Polylang, zullen deze plugins het proces veel gemakkelijker en efficiënter maken. Polylang maakt het gemakkelijk om content in verschillende talen te schrijven, terwijl Yoast helpt bij het optimaliseren van uw SEO voor elke taal.

Voor- en nadelen van Yoast en Polylang

Bij het overwegen van Yoast en Polylang voor uw meertalige website, is het belangrijk om zowel de voordelen als de nadelen in overweging te nemen.

 • Voordelen:
  • Yoast en Polylang zijn beide zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te installeren.
  • Ze bieden een uitgebreide set tools voor het optimaliseren van uw meertalige website.
  • Ze werken naadloos samen, waardoor u zowel de meertalige functionaliteit als de SEO kunt beheren vanuit één plek.
 • Nadelen:
  • Sommige geavanceerdere functies van Yoast en Polylang zijn alleen beschikbaar in de premium versies.
  • Als u een zeer complexe website heeft, kan het instellen van Yoast en Polylang tijdrovend zijn.

Conclusie

Als u een meertalige website heeft en u wilt deze optimaliseren voor zoekmachines, dan zijn Yoast en Polylang uitstekende tools om te overwegen. Ze werken goed samen en bieden een uitgebreide set functies die u zullen helpen om uw online zichtbaarheid te verbeteren. Hoewel er enkele nadelen zijn, zoals de kosten van de premium versies en de tijd die nodig is om ze in te stellen voor complexe websites, wegen de voordelen zwaarwegend op tegen deze nadelen. Met Yoast en Polylang kunt u uw meertalige website naar het volgende niveau tillen.