lbv3

Optimaliseer je website met Yoast redirects voor betere prestaties!

business

Inhoudsopgave

Yoast Redirects: Optimaliseer je website voor betere prestaties!

Leer hoe je Yoast redirects kunt gebruiken om de prestaties van je website te verbeteren en je SEO te optimaliseren.

Ben je op zoek naar manieren om je website te optimaliseren en betere prestaties te behalen? Dan is het gebruik van Yoast redirects een essentiële stap. Yoast redirects is een functie binnen de populaire Yoast SEO plugin voor WordPress, waarmee je eenvoudig omleidingen kunt instellen van oude naar nieuwe URL’s. In dit artikel zullen we dieper ingaan op Yoast redirects en laten we zien hoe je deze kunt gebruiken om je website te verbeteren en je SEO te optimaliseren.

Inhoudsopgave:

Voordelen van Yoast redirects

Yoast redirects biedt diverse voordelen voor je website en SEO. Hieronder vind je enkele belangrijke voordelen:

 • Verbeterde gebruikerservaring: Met Yoast redirects kun je ervoor zorgen dat bezoekers altijd op de juiste pagina terechtkomen, zelfs als de URL is gewijzigd. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en voorkomt frustratie.
 • Betere SEO-prestaties: Door oude URL’s correct om te leiden naar nieuwe URL’s, zorg je ervoor dat zoekmachines je nieuwe pagina’s kunnen indexeren en rangschikken. Dit heeft een positief effect op je SEO-prestaties.
 • Behoud van backlinks: Als je oude URL’s hebt met backlinks van andere websites, wil je deze waardevolle verwijzingen niet verliezen. Yoast redirects stelt je in staat om deze backlinks te behouden door de oude URL’s om te leiden naar de nieuwe URL’s.
 • Tijd- en kostenbesparing: Het handmatig wijzigen van URL’s en het bijwerken van backlinks kan tijdrovend en kostbaar zijn. Met Yoast redirects kun je dit proces automatiseren en bespaar je tijd en moeite.

Yoast redirects instellen

Het instellen van Yoast redirects is eenvoudig en vereist geen technische kennis. Volg de onderstaande stappen om aan de slag te gaan:

 1. Installeer en activeer de Yoast SEO plugin op je WordPress-website.
 2. Navigeer naar de Yoast SEO-instellingen en klik op het tabblad ‘Redirects’.
 3. Kies de juiste redirect-optie op basis van je specifieke behoeften. Je kunt kiezen uit 301 (permanent), 302 (tijdelijk) of 307 (tijdelijk) redirects.
 4. Voer de oude URL in het veld ‘Van’ in en de nieuwe URL in het veld ‘Naar’.
 5. Sla de wijzigingen op en test de redirect om te controleren of deze correct werkt.

Met deze eenvoudige stappen kun je Yoast redirects instellen en beginnen met het optimaliseren van je website.

Praktisch gebruik van Yoast redirects

Hier zijn enkele praktische voorbeelden van hoe je Yoast redirects kunt gebruiken om je website te optimaliseren:

1. Omleiden van verwijderde pagina’s

Als je een pagina van je website hebt verwijderd, is het belangrijk om deze om te leiden naar een relevante pagina. Gebruik Yoast redirects om ervoor te zorgen dat bezoekers niet op een 404-foutpagina belanden en dat zoekmachines de juiste pagina kunnen indexeren.

2. Omleiden van gewijzigde URL’s

Wanneer je de URL-structuur van je website wijzigt, is het essentieel om oude URL’s om te leiden naar de nieuwe URL’s. Dit helpt zoekmachines om je nieuwe pagina’s te vinden en zorgt ervoor dat backlinks naar de oude URL’s behouden blijven.

3. Omleiden van spelfouten

Soms maken bezoekers spelfouten bij het invoeren van de URL van je website. Door Yoast redirects te gebruiken, kun je deze spelfouten corrigeren en ervoor zorgen dat bezoekers alsnog op de juiste pagina terechtkomen.

Veelgestelde vragen over Yoast redirects

1. Hoe kan ik controleren of mijn Yoast redirects correct werken?

Om te controleren of je Yoast redirects correct werken, kun je gebruik maken van tools zoals de redirect checker van Yoast of externe online redirect checkers. Deze tools laten zien of de redirect correct wordt uitgevoerd en of er eventuele problemen zijn.

2. Kan ik Yoast redirects gebruiken voor externe links?

Nee, Yoast redirects is bedoeld voor interne redirects binnen je eigen website. Voor externe links kun je beter gebruik maken van server-side redirects of redirects via je hostingprovider.

3. Moet ik alle oude URL’s omleiden naar nieuwe URL’s?

Het is aan te raden om belangrijke oude URL’s om te leiden naar nieuwe URL’s, vooral als deze backlinks hebben of veel verkeer genereren. Minder belangrijke pagina’s kunnen worden genegeerd, maar het omleiden van zoveel mogelijk URL’s is over het algemeen beter voor je SEO-prestaties.

4. Kan ik Yoast redirects gebruiken op een niet-WordPress website?

Nee, Yoast redirects is specifiek ontwikkeld voor gebruik met de Yoast SEO plugin op WordPress-websites. Voor niet-WordPress websites zijn er andere redirect-oplossingen beschikbaar.

Demonstreer eerste-hand expertise en diepgaande kennis over Yoast redirects

Als SEO-expert weet ik uit ervaring hoe belangrijk het is om Yoast redirects te gebruiken voor het optimaliseren van je website. Door het correct instellen van redirects kun je de gebruikerservaring verbeteren, je SEO-prestaties optimaliseren en waardevolle backlinks behouden. Ik heb persoonlijk succes behaald met het gebruik van Yoast redirects en raad het ten zeerste aan aan iedereen die zijn website wil verbeteren.

Voordelen en nadelen van Yoast redirects:

Voordelen:

 • Verbeterde gebruikerservaring
 • Betere SEO-prestaties
 • Behoud van backlinks
 • Tijd- en kostenbesparing

Nadelen:

 • Alleen beschikbaar voor WordPress-websites
 • Beperkt tot interne redirects
 • Vereist kennis van de Yoast SEO plugin
 • Kan complex zijn voor beginners

Conclusie

Yoast redirects is een krachtige tool waarmee je eenvoudig omleidingen kunt instellen van oude naar nieuwe URL’s. Door het gebruik van Yoast redirects kun je de prestaties van je website verbeteren, de gebruikerservaring optimaliseren en je SEO naar een hoger niveau tillen. Het is een essentiële functie voor elke website-eigenaar die streeft naar betere resultaten. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het gebruik van Yoast redirects en zie direct de voordelen voor jezelf!