lbv3

Linkbuilding campagne opzetten in 2022?

Inhoudsopgave

LBV linkbuilding campagne 2022 van A tot Z!

Afhankelijk van welke zoekwoorden je wilt ranken in de zoekmachines, geven we veelal een advies op basis van concurrentie en haalbaarheid per pakket. Als de klant de keuze heeft gemaakt, krijgt deze een Gsheet-formulier waarin de Urls en zoekwoorden en andere informatie die belangrijk zijn voor de linkbuilding campagne moeten worden ingevuld. Dit ziet er zo uit:

linkbuilding campagne 2022

 

Zodra het invulformulier bij ons binnen is wordt de campagne binnen 48-72 uur opgestart. Kortom, we gaan je backlink profiel uit breiden zodat je hoger gaat ranken in de zoekmachines.

Dit doen we d.m.v. een 30-200-tal relevante subdomeinen (afhankelijk van het linkbuilding pakket waar je voor kiest) op te zetten waarin goed opgebouwde SEO-teksten met de aangeleverde zoekwoorden en url-links worden geplaatst verspreidt over een of meerdere maanden. Dit ziet er dan zo uit: zoekwoord.domein. nl. Deze blogsites worden op de juiste manier ingedeeld zodat de gestructureerde SEO teksten over de gekozen looptijd worden ingepland en gepubliceerd over een multitier netwerk (over tier netwerk dadelijk wat meer). Zo ziet een blog website eruit: Dit blogartikel gaat over beste gaming laptops van 2022: Klik hier.

Multitier Linkbuilding 2022

Als je een linkbuilding campagne in 2022 bij ons afneemt krijg je afhankelijk van het link building pakket wat je besteld, een heel multitier netwerk tot je beschikking. En bij de wat meer uitgebreide backlink pakketten krijg je ook een aantal links op onze Google sites en Google Nieuws Sites en zelfs Amazon sites. De domeinen worden door ons gehost op hele snelle servers.  Je hoeft niet per jaar te betalen en de blogs behouden hun SEO waarde omdat er met regelmaat artikelen worden geplaatst. Je links blijven dus voor “altijd” staan. (mits je website niet meer bestaat, zie daarvoor onze FAQ)

De reden waarom wij in ons “core linkbuilding systeem” gebruik maken van subdomeinen is simpel. De subdomeinen worden op het hoofd domein aangemaakt waardoor de waarde van het hoofd domein over wordt genomen naar het subdomein. Door gebruik te maken van multitiers waarin subdomeinen organisch naar elkaar toe linken stijgt deze waarde alleen maar meer. Hierdoor krijg je een beter resultaat waardoor je niet lang hoeft te wachten tot je links die felbegeerde seo-juice waarde krijgen. Je lift mee in de linkbuilding campagne op de metrics van het hoofd domein met alle subdomeinen.

De linkbuilding campagne wordt in tier verband gemaakt, dat ziet er zo uit:

linkbuilding anno 2022

De A tiers is de enige tier die linken naar jouw website, B tiers linken naar de A tiers, De C tiers weer naar de B tiers enzovoort. Je krijgt dus een heel netwerk aan links die voor jou de linkjuice omhoog brengen. Het ziet er complex uit en dat is het ook. Met dit organische multitier systeem publiceren wij content die wordt ingepland over een maand of meerdere maanden en soms wel voor een jaar!

Dit houd in dat de B, C, D, E en zelfs F tiers de tier 1 onderling ondersteunen. Het begint bij de A tier (Tier 1). Er wordt door ons systeem een artikel gepubliceerd op de tier 1, een aantal dagen later komt er automatisch een artikel op de tier 2 geplaatst die linkt naar die tier 1 post. Een paar dagen daarna wordt er een artikel gepubliceerd op de tier 3 die weer linkt naar de tier 2 post. En dat allemaal verdeeld over alle subdomeinen die behoren bij de relevante niche. Zo bouwen we een organisch backlink profiel voor je op waardoor je geleidelijk zal gaan stijgen. Soms gaat dat snel en soms duurt het wat langer. SEO is meestal longterm maar sta je eenmaal op die eerste pagina van Google en doe je regelmatig linkbuilding bij ons op deze manier dan zal je niet zo gemakkelijk door je competitie worden gepasseerd.

Blogs met gestructureerde content

Hoe komt mijn website hoger in Google met startpagina’s? Dus geen startpagina-achtige links of gewone directory backlinks. Echte blogs met gestructureerde seo content die hout snijden, over jouw niche gaan en alleen voor jouw gemaakt worden. We onderscheiden ons van de meeste seo bedrijven omdat we alles in eigen beheer doen. Sterker nog, veel SEO bureaus besteden hun linkbuilding aan ons uit. Daar is niets mis mee, het zegt eerder iets over de ranking-power die je bij ons krijgt.

Je krijgt na het aanmaken van de campagne een Excel rapport toegestuurd met informatie over hoeveel posts gemaakt gaan worden en al gemaakt zijn. Je kunt precies zien  op welke tier de post staat en op welke datum deze is gepubliceerd of wordt gepubliceerd. Als je op een url klikt die nog moet worden gepubliceerd krijg je natuurlijk een 404. Logisch toch? De post moet nog worden gemaakt.

Looptijd en timestamp

De looptijd is veelal 3 maanden of 6 maanden. Omdat in elke post de datum wordt vermeld waardoor Google of zeg maar de bot dat kan zien maken we ook gebruik van zogeheten “wayback” linkbuilding.  Dit klinkt gek maar door de datum in de posts een aantal weken en zelfs maanden terug te zetten krijg je dus seo juice uit het verleden. Het is echt niet zo dat als Google die urls vind ze allemaal optelt op de dag dat ze worden gevonden. Google kijkt naar de datum en dat is waarom “wayback” linkbuilding zo goed werkt.
We kunnen tot wel 6 – 12 maanden terug in de tijd met je linkbuilding campagne.

Met dit systeem geven wij een timestamp aan het artikel of post zodat de zoekmachine deze als vergeten beschouwd en dus sneller indexeert.

Dit is hoe wij met ons “core linkbuilding systeem”  een linkbuilding campagne in 2022 doen. We hebben uiteraard ook nog meer SEO diensten die we vaak combineren met onze linkbuilding pakketten.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.