lbv3

Hoe maak je een geoptimaliseerde sitemap met Yoast?

Inhoudsopgave

Hoe maak je een geoptimaliseerde sitemap met Yoast?

Een sitemap is een belangrijk onderdeel van je website omdat het zoekmachines helpt om de structuur van je website te begrijpen en alle pagina’s te indexeren. Yoast SEO is een populaire WordPress-plug-in die gebruikt kan worden om een geoptimaliseerde sitemap te maken. In dit artikel bespreken we hoe je een geoptimaliseerde sitemap maakt met Yoast.

Stap 1: Installeer Yoast SEO

Om te beginnen, moet je Yoast SEO installeren op je WordPress-website. Ga naar het dashboard van je website en klik op ‘Plugins’ in het linkermenu. Klik vervolgens op ‘Nieuwe plugin’ en zoek naar ‘Yoast SEO’. Klik op ‘Installeren’ en vervolgens op ‘Activeren’ om de plug-in te activeren.

Stap 2: Schakel XML-sitemapfunctionaliteit in

Yoast SEO heeft standaard XML-sitemapfunctionaliteit ingebouwd. Om deze functie in te schakelen, ga je naar de Yoast SEO-instellingen. Klik op ‘SEO’ in het linkermenu en vervolgens op ‘Algemeen’. Klik op het tabblad ‘Functies’ en zorg ervoor dat de XML-sitemapfunctionaliteit is ingeschakeld. Als deze niet is ingeschakeld, schakel deze dan in en klik op ‘Opslaan’.

Stap 3: Configureer de sitemap-instellingen

Nu de XML-sitemapfunctionaliteit is ingeschakeld, moet je de sitemap-instellingen configureren. Klik op ‘SEO’ in het linkermenu en vervolgens op ‘Zoekapperance’. Klik op het tabblad ‘XML-sitemaps’ en je ziet verschillende opties om je sitemap te configureren.

Sitemap indexering

Als je een grote website hebt met veel pagina’s, kan het handig zijn om je sitemap in meerdere delen te splitsen. Om dit te doen, moet je de sitemap-indexering inschakelen. Klik op de schakelaar naast ‘Sitemap indexering inschakelen’.

Inclusie van posttypen

Standaard worden alleen pagina’s en berichten opgenomen in de sitemap. Als je andere posttypen hebt, zoals portfolio-items of producten, wil je deze misschien ook opnemen in de sitemap. Klik op ‘Inclusie van posttypen’ en vink de posttypen aan die je wilt opnemen.

Uitsluiting van pagina’s

Als je pagina’s hebt die niet in de zoekresultaten moeten verschijnen, kun je deze uitsluiten van de sitemap. Klik op ‘Uitsluiting van pagina’s’ en voeg de pagina-URL’s toe die je wilt uitsluiten.

Sitemapprioriteit

De sitemapprioriteit geeft aan hoe belangrijk een pagina is in vergelijking met andere pagina’s op je website. Yoast SEO stelt standaard de sitemapprioriteit in op basis van de pagina-hiërarchie. Als je specifieke pagina’s een hogere prioriteit wilt geven, kun je dit handmatig instellen.

Stap 4: Controleer de sitemap

Nadat je de sitemap-instellingen hebt geconfigureerd, is het belangrijk om te controleren of de sitemap correct werkt. Om dit te doen, ga je naar ‘XML-sitemaps’ onder ‘SEO’ in het linkermenu. Klik op de link naar de sitemap en controleer of alle pagina’s correct worden weergegeven.

Innerlink structuur

Een goede innerlink structuur is belangrijk voor je website omdat het zoekmachines helpt om de pagina’s op je website te begrijpen en te indexeren. Yoast SEO heeft een handige functie waarmee je de interne links op je website kunt beheren.

Klik op ‘SEO’ in het linkermenu en vervolgens op ‘Tools’. Klik op het tabblad ‘Interne links’ en je ziet een lijst met pagina’s op je website. Klik op ‘Handmatig toevoegen’ naast een pagina om handmatig een interne link toe te voegen. Je kunt ook automatisch interne links laten genereren door Yoast SEO op basis van gerelateerde inhoud.

FAQ

Wat is een sitemap?

Een sitemap is een lijst met alle pagina’s op je website die zoekmachines helpt om de structuur van je website te begrijpen en alle pagina’s te indexeren.

Waarom is een geoptimaliseerde sitemap belangrijk?

Een geoptimaliseerde sitemap is belangrijk omdat het zoekmachines helpt om de structuur van je website te begrijpen en alle pagina’s te indexeren. Dit kan helpen om je zoekmachine rankings te verbeteren.

Hoe maak ik een geoptimaliseerde sitemap met Yoast?

Om een geoptimaliseerde sitemap met Yoast te maken, moet je Yoast SEO installeren en de XML-sitemapfunctionaliteit inschakelen. Vervolgens moet je de sitemap-instellingen configureren en de sitemap controleren om ervoor te zorgen dat deze correct werkt.