lbv3

Hoe krijg je Backlinks voor je Website?

Inhoudsopgave

Hoe krijg je backlinks en wat zijn backlinks eigenlijk? Backlinks zijn links welke op andere websites of web 2.0 blogs zoals WordpresCom, Tumblr staan en naar jouw website of webwinkel verwijzen of anders gezegd toelinken. Backlinks zijn nog altijd de belangrijkste ranking factor om jouw website te kunnen ranken in Google. Nog voor de komst van Google, halverwege de jaren 90, werkten zoekmachines nog op een hele andere manier. Er werd simpelweg geteld hoe vaak een zoekwoord voorkwam op een pagina om te bepalen hoe hoog een website in de ranking terecht moest komen.

Google en links

Larry Page en Sergey Brin van Google bedachten een andere manier hoe hoog een website in de zoekmachine opgenomen moest worden. Hun idee was dat alleen belangrijke websites bovenaan in de zoekresultaten moesten komen. Daar hadden ze een speciale manier voor bedacht om dat te kunnen bepalen. De belangrijkheid van een website werd bepaald door naar het aantal backlinks te kijken welke een website had.

hoe backlinks te gebruiken
Hoe krijg je backlinks

Hoe krijg je Backlinks van andere websites?

Ze keken daarbij ook naar hoe belangrijk de website is waar vanaf je de backlink had. Zo is een backlink van een universiteitswebsite meer waard dan een backlink van de website van je banketbakker om de hoek. Om websites een waarde te geven bedachten ze een techniek welke ze PageRank noemde.

Pagerank

Ook het systeem van het (gewogen) tellen van backlinks bleek gevoelig voor manipulatie en Google evolueerde mee en ging aan de hand van steeds meer factoren de ranking van websites bepalen. Geschat wordt dat Google momenteel aan de hand van 200 factoren de ranking van websites bepaald. Als je voor zoekwoorden waar veel concurrentie op zit de top 50 resultaten in Google bekijkt dan zal je alleen maar websites aantreffen welke één of meer backlinks hebben. Het is dan ook zo goed als onmogelijk om een goede ranking te hebben zonder backlinks, zelfs als je de meest geweldige content op je website hebt staan.

Hoe krijg je Backlinks zonder Penquin Penalty?

De grote vraag is dan ook; hoe krijg je backlinks? In dit artikel zullen we je met tips op weg helpen bij het verkrijgen van backlinks en behouden voor de valkuilen van linkbuilding. Voordat we met de linkbuilding tips beginnen staan we eerst stil bij een aantal fundamenten van een goed backlink profiel. Willen we op een goede manier aan linkbuilding gaan doen dan zullen we er dus voor moeten zorgen dat het backlink profiel niet deze karakteristieken heeft.

We zullen moeten zorgen voor een ‘natuurlijk’ ogend backlink profiel. Een natuurlijk backlink profiel heeft ook bepaalde karakteristieken. Om te voorkomen dat we (onterecht) een penalty krijgen zullen we bij het verkrijgen van backlinks moeten zorgen dat het backlink profiel aan deze karakteristieken voldoet.

Natuurlijk Backlink Profiel

Google zelf zegt je moet zorgen voor een natuurlijk backlink profiel en niet moet zorgen voor een backlink profiel wat er natuurlijk uitziet. Als het aan Google ligt doe je dus niets aan je backlink profiel, alle links welke je zal krijgen zullen dan vanzelf 100% natuurlijk zijn. Dat klinkt natuurlijk allemaal wel erg mooi. Als je op een natuurlijk backlink profiel wilt wachten dan kan je lang wachten tenzij je iets echt heel erg bijzonders hebt. De meeste websites zijn commercieel en mensen gaan niet zomaar naar een (commerciële) website een link plaatsen. Je hebt een website en deze moet aan het eind van de dag zorgen voor omzet en daar kunnen we (niet te lang) op wachten.

Laag hangend fruit?

Als je aan de slag gaat met linkbuilding dan wil je als eerste kijken naar ‘het laag hangende fruit’ zodat je snel je eerste backlinks hebt. Op welke plaatsen kan je zonder al te veel inspanning een link verkrijgen? Bij Linkbuildingvoordeel.nl krijg je alleen maar organische links.