lbv3

Google’s update van maart 2024: “Onbehulpzame” inhoud met 40% verminderen

google update MAART 2024

Inhoudsopgave

Google’s uitgebreide update van maart 2024 pakt content van lage kwaliteit aan en introduceert nieuwe spambeleidslijnen die manipulatieve praktijken aanpakken.

 • De update van maart 2024 van Google omvat algoritmewijzigingen om de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren en nieuwe spambeleidslijnen.
 • Het doel van de update is om content van lage kwaliteit en onoriginele content in zoekresultaten met 40% te verminderen.
 • Nieuwe spambeleidslijnen richten zich op grootschalig misbruik van content, misbruik van de reputatie van sites en misbruik van verlopen domeinen.

Google heeft een belangrijke update aangekondigd voor zijn zoekalgoritmen en beleid om spammy en content van lage kwaliteit op zijn zoekmachine aan te pakken.

De update van maart 2024, die volgens het bedrijf uitgebreider is dan zijn gebruikelijke kernupdates, wordt nu uitgerold.

Deze update omvat algoritmewijzigingen om de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren en spam te verminderen.

Verbeterde Kwaliteitsranking

Een van de belangrijkste aandachtspunten van de update van maart 2024 is het verbeteren van Google’s rankingsystemen.

“We maken algoritmische verbeteringen aan onze kernrankingsystemen om ervoor te zorgen dat we de meest nuttige informatie op het web tonen en onoriginele content in zoekresultaten verminderen,” verklaarde Elizabeth Tucker, Director of Product for Search bij Google.

Het bedrijf werkt sinds 2022 aan het verminderen van onbehulpzame en onoriginele content, en de update van maart 2024 bouwt voort op die inspanningen.

De verfijnde rankingsystemen zullen beter begrijpen of webpagina’s behulpzamer kunnen zijn, een betere gebruikerservaring hebben of voornamelijk lijken te zijn gecreëerd voor zoekmachines in plaats van mensen.

Google verwacht dat door deze update en zijn eerdere inspanningen samen, de hoeveelheid content van lage kwaliteit en onoriginele content in zoekresultaten met 40% zal verminderen.

“We geloven dat deze updates de hoeveelheid content van lage kwaliteit in Zoeken zullen verminderen en meer verkeer naar nuttige en hoogwaardige sites zullen sturen. Op basis van onze evaluaties verwachten we dat de combinatie van deze update en onze eerdere inspanningen samen de hoeveelheid content van lage kwaliteit en onoriginele content in zoekresultaten met 40% zal verminderen.”

Nieuwe Spambeleidslijnen

Naast de aanpassingen in de ranking, werkt Google zijn spambeleidslijnen bij om de “laagste kwaliteit” content uit zoekresultaten te verwijderen.

Dit is wat google zegt:

“Vanaf vandaag gaan we actie ondernemen tegen meer soorten van dit manipulatieve gedrag. Hoewel onze rankingsystemen al veel soorten content van lage kwaliteit ervan weerhouden hoog te scoren in de zoekresultaten, stellen deze updates ons in staat om gerichtere acties te ondernemen onder ons spambeleid.”

Grootschalig Misbruik van Content

Google versterkt zijn beleid tegen het gebruik van automatisering om content van lage kwaliteit of onoriginele content op grote schaal te genereren om zoekrankings te manipuleren.

Het bijgewerkte beleid zal zich richten op het misbruikgedrag van het op grote schaal produceren van content om de zoekranking te verhogen, ongeacht of daarbij automatisering, mensen of een combinatie van beide betrokken zijn.

Dit is wat google zegt:

“Dit stelt ons in staat om actie te ondernemen op meer soorten content met weinig tot geen waarde die op grote schaal wordt gecreëerd, zoals pagina’s die doen alsof ze antwoorden hebben op populaire zoekopdrachten maar geen nuttige content leveren.”

Misbruik van Site-reputatie

Google pakt het probleem van misbruik van site-reputatie aan, waarbij vertrouwde websites content van lage kwaliteit van derden hosten om te profiteren van de sterke reputatie van de hostingsite.

Google geeft het volgende voorbeeld van misbruik van site-reputatie:

“Bijvoorbeeld, een derde partij kan recensies over payday loans publiceren op een vertrouwde educatieve website om te profiteren van de rankingvoordelen van de site. Dergelijke content die hoog scoort in Zoeken kan bezoekers verwarren of misleiden die mogelijk heel andere verwachtingen hebben van de content op een bepaalde website.”

Google zal dergelijke content nu als spam beschouwen als deze voornamelijk is geproduceerd voor rankingdoeleinden en zonder nauw toezicht van de eigenaar van de website.

Misbruik van Verlopen Domeinen

Google’s bijgewerkte spambeleidslijnen zullen zich richten op misbruik van verlopen domeinen, waarbij verlopen domeinen worden gekocht en opnieuw worden gebruikt om de zoekranking van content van lage kwaliteit te verhogen. Deze praktijk kan gebruikers misleiden door te denken dat de nieuwe content deel uitmaakt van de oudere, vertrouwde site.

Tijdlijn

De update van maart 2024 wordt nu uitgerold.

Websites hebben een termijn van twee maanden om te voldoen aan het nieuwe beleid inzake site-reputatie. De andere wijzigingen worden deze week van kracht.

De aankondiging van Google benadrukt het voortdurende engagement van het bedrijf om de kwaliteit van zijn zoekresultaten te verbeteren.

“Zoeken helpt mensen elke dag met miljarden vragen, maar er zullen altijd gebieden zijn waar we kunnen verbeteren,” verklaarde Tucker. “We zullen blijven werken aan het laag houden van de hoeveelheid content van lage kwaliteit op Zoeken en het tonen van meer informatie die is gemaakt om mensen te helpen.”

Hoe streeft Google’s update van maart 2024 ernaar om de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren?

 • De update van maart 2024 van Google richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van zoekresultaten door verschillende maatregelen:
 • Algoritmische verbeteringen aan kernrankingsystemen.
 • Een aanzienlijke focus op het tonen van nuttige informatie en het verminderen van onoriginele content in zoekresultaten.
 • Een verwachte vermindering van content van lage kwaliteit en onoriginele content met 40%, voortbouwend op inspanningen die begonnen zijn in 2022.
 • Het implementeren van verfijnde rankingalgoritmen om de kwaliteit van content en gebruikerservaring nauwkeuriger te onderscheiden.

Welke nieuwe spambeleidslijnen heeft Google geïntroduceerd in deze update?

De updates van het spambeleid van Google omvatten de volgende gebieden:

 • Versterkte maatregelen tegen grootschalig misbruik van content, inclusief geautomatiseerde en door mensen gegenereerde content van lage kwaliteit.
 • Strengere acties tegen misbruik van site-reputatie waarbij content van lage kwaliteit profiteert van de reputatie van vertrouwde sites.
 • Maatregelen die zich richten op misbruik van verlopen domeinen om te voorkomen dat hergebruikte domeinen gebruikers misleiden met content van lage kwaliteit.

Wat is de tijdlijn voor naleving van Google’s nieuwe spambeleidslijnen?

 • Websites krijgen specifieke termijnen om te voldoen aan Google’s bijgewerkte spambeleidslijnen:
 • Er is een termijn van twee maanden geboden voor websites om te voldoen aan het nieuwe beleid inzake site-reputatie.
 • Andere updates gerelateerd aan de update van maart 2024 worden binnen de week van de aankondiging geïmplementeerd.
 • Google benadrukt het belang van het tijdig aanpassen aan deze wijzigingen om de zoekrankings te handhaven of te verbeteren.