lbv3

Google werkt de beschikbaarheid van Web Stories bij

Inhoudsopgave

Google heeft de Web Stories-documentatie bijgewerkt om onder meer aan te geven dat Web Stories niet langer in Google Afbeeldingen zal verschijnen.

Google Webverhalen

Web Stories is een visuele korte inhoudsvorm die is ontworpen voor korte momenten, zoals tijdens het rijden in een bus. Ze zijn visueel met korte zinnen en hebben de vorm van een carrousel, waarbij vegen de volgende “pagina” van de inhoud onthult.

Google noemt ze snackable content en visuele verhalen.

Dit is hoe Google beschrijft Web Stories:

“Web Stories dompelen uw lezers onder in snel ladende ervaringen op volledig scherm. Creëer eenvoudig visuele verhalen, met boeiende animaties en tikbare interacties.
Het Web Story-formaat (voorheen bekend als AMP Stories) is gratis en maakt deel uit van het open web en kan door iedereen op hun websites worden geprobeerd. Ze kunnen op internet worden gedeeld en ingebed zonder beperkt te zijn tot een gesloten ecosysteem of platform.

Web Stories bieden contentuitgevers een mobielgericht formaat voor het leveren van nieuws en informatie als visueel rijke, doorklikbare verhalen. Web Stories biedt adverteerders en uitgevers een robuuste reeks advertentiemogelijkheden om een ​​uniek publiek op internet te bereiken met meeslepende ervaringen.”

Wijzigingen in beschikbaarheid

Web Stories zijn beschikbaar in Google Zoeken, inclusief Google Discover. Ze waren voorheen beschikbaar in Google Afbeeldingen, maar dat is niet langer het geval.

Volgens de changelog van Google’s ontwikkelaarspagina’s:

“De beschikbaarheid van Web Stories bijgewerkt
Wat: De beschikbaarheid van functies van Web Stories is bijgewerkt.

Waarom: om ervoor te zorgen dat onze documentatie aansluit bij hoe de functie wordt weergegeven in Google Zoeken. Web Stories verschijnen niet meer in Google Afbeeldingen en de rasterweergave is nu een carrouselweergave in de zoekresultaten.”

Centrale helppagina van Google Zoeken voor webverhalen

De Google Search Central-ontwikkelaarspagina voor Web Stories is bijgewerkt om de wijzigingen weer te geven in waar Web Stories beschikbaar zijn.

De eerste wijziging in de documentatie is een nieuwe kop die benadrukt dat Web Stories onderdeel zijn van Google Zoeken.

Dit is de nieuwe kop:

“Een webverhaal op Google Zoeken”

De volgende verandering is het verwijderen van inhoud over hoe webverhalen op Google verschijnen, vervangen door een nieuwe kop die benadrukt dat Webverhalen een zoekfunctie is.

De tweede nieuwe kop:

“Beschikbaarheid van functies”

De meest substantiële verandering is de toevoeging van een nieuwe paragraaf bij de bovenstaande kop.

Dit is de nieuwe sectie:

Beschikbaarheid van functies

“Web Stories kunnen als één resultaat verschijnen op Google Zoeken, dat beschikbaar is in alle regio’s en talen waar Google Zoeken beschikbaar is. Web Stories kunnen ook verschijnen in een carrousel op Google Zoeken, dat beschikbaar is in de Verenigde Staten (in het Engels), India (in het Engels en Hindi) en Brazilië (in het Braziliaans-Portugees).

In de Discover-feed kunnen Web Stories verschijnen als één kaart waarop u door het verhaal kunt tikken. Hoewel deze verschijning beschikbaar is in alle regio’s en talen waar Google Discover beschikbaar is, is de kans het grootst dat deze verschijnt in de Verenigde Staten, India en Brazilië.’

Lees het changelog-item van Google voor deze wijziging:

8 februari De beschikbaarheid van Web Stories bijgewerkt

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Bplanet