Google heeft de richtlijnen voor gestructureerde gegevens voor vacatures bijgewerkt om de vereisten te wijzigen voor de manier waarop Google het beste op de hoogte kan worden gehouden van nieuwe webpagina’s en wijzigingen in bestaande webpagina’s.
Begeleiding bij het plaatsen van gestructureerde gegevens op Google
De gestructureerde gegevensbegeleiding van Google voor vacatures is bedoeld om uitgevers te helpen in aanmerking te komen voor een betere zichtbaarheid in de zoekresultaten van Google via interactieve vacatures in de zoekresultaten. Het biedt ook een overzicht van het proces van het toevoegen, testen en onderhouden van gestructureerde vacaturegegevens.
Van bijzonder belang is de mogelijkheid om Google op de hoogte te stellen van nieuwe webpagina’s voor vacatures en wijzigingen in bestaande pagina’s, wat uitgevers ten goede komt omdat ze de meest relevante en nuttige vacatures beschikbaar hebben in de SERP’s.
Wijzigingen in de richtlijnen voor het melden aan Google
De wijziging in de richtlijnen was bedoeld om te verduidelijken hoe uitgevers Google op de hoogte kunnen stellen van wijzigingen en nieuwe webpagina’s. Er lijkt geen verandering te zijn in de richtlijnen voor wat te doen, maar er is eerder een verandering in de manier waarop het gebruik van sitemaps wordt benadrukt en aangemoedigd.
In de vorige versie van de richtlijnen moedigde Google gebruikers aan om te vertrouwen op de Indexerings-API ‘in plaats van sitemaps’ om Google rechtstreeks op de hoogte te stellen van pagina’s die onmiddellijk moeten worden gecrawld.
In de vorige richtlijnen stond:
“Houd Google op de hoogte door een van de volgende acties te ondernemen:
Voor vacature-URL’s raden we u aan de Indexing API te gebruiken in plaats van sitemaps, omdat de Indexing API Googlebot eerder vraagt uw pagina te crawlen dan de sitemap bij te werken en Google te pingen. We raden u echter nog steeds aan een sitemap in te dienen voor dekking van uw hele site.”
De aanbeveling om de Indexing API te gebruiken “in plaats van sitemaps” lijkt het gebruik van sitemaps te ontmoedigen, ook al raadt de volgende zin aan om een sitemap voor de hele site in te dienen.
De bijgewerkte richtlijnen verhelpen de schijn van een conflict tussen de twee zinnen door de zinsnede “in plaats van” te vervangen door het woord “en”.
Er staat nu:
“Houd Google op de hoogte door de Indexing API te gebruiken en een sitemap in te dienen. Voor vacature-URL’s raden we u aan de Indexing API te gebruiken in plaats van sitemaps, omdat de Indexing API Googlebot ertoe aanzet uw pagina sneller te crawlen. Gebruik de Indexing API om Google op de hoogte te stellen van een nieuwe URL die moet worden gecrawld of dat de inhoud op een URL is bijgewerkt.’
De bijgewerkte richtlijnen raden nu aan om zowel de Indexing API als een sitemap te gebruiken, terwijl wordt verduidelijkt dat de Indexing API sneller is.
Er zijn soortgelijke wijzigingen in nog twee passages verderop op de pagina, naast het verwijderen van alle vermeldingen van het “pingen” van Google over wijzigingen in de sitemap met een GET-verzoek.
Deze verklaring:
“Houd Google op de hoogte door een van de volgende acties uit te voeren:”
Werd gewijzigd in dit:
“Houd Google op de hoogte van wijzigingen:”
Die wijziging maakt het duidelijker dat uitgevers nog steeds een sitemap moeten gebruiken, terwijl ook het gebruik van de Indexing API wordt aanbevolen voor snel crawlen.
Google heeft ook de aanbeveling verwijderd om een GET-verzoek te gebruiken om de sitemap te laten crawlen uit de richtlijnen:
“Als u de Indexing API niet gebruikt, dient u een nieuwe sitemap in bij Google door een GET-verzoek naar de volgende URL te sturen:
Lees hier de bijgewerkte richtlijnen voor het plaatsen van gestructureerde gegevens:
Vacatureplaatsing (JobPosting) gestructureerde gegevens voor het zoeken naar vacatures
Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/object_photo