lbv3

Google updatet Core Web Vitals met interactie naar Next Paint (INP) op 12 maart

Inhoudsopgave

Google heeft aangekondigd dat de nieuwe Interaction to Next Paint (INP) -metriek op 12 maart officieel First Input Delay (FID) zal vervangen als Core Web Vital.

INP meet wanneer een gebruiker interactie heeft met een pagina (bijvoorbeeld door op een knop te klikken) en wanneer de browser de gewijzigde pixels op het scherm kan weergeven. Het is bedoeld om aspecten van interactiviteit vast te leggen die FID niet deed.

Evoluerende webstatistieken

FID, dat de tijd meet die nodig is om voor het eerst te schilderen na de eerste interactie van een gebruiker, werd in 2018 geïntroduceerd als onderdeel van het Web Vitals-initiatief van Google. Web Vitals biedt statistieken waarmee webontwikkelaars cruciale aspecten van de gebruikerservaring kunnen optimaliseren.

In de loop van de tijd realiseerde Google zich de beperkingen van FID bij het beoordelen van interactiviteit, wat leidde tot de introductie van INP als experimentele statistiek in mei 2022. Na een overgangsperiode als ‘in behandeling zijnde statistiek’ heeft Google bevestigd dat INP FID in maart officieel zal vervangen.

Voorbereiden op verandering

Naarmate de INP-transitie nadert, moeten ontwikkelaars verifiëren of de INP van hun website voldoet aan de ‘goede’ drempel, die de prestaties weerspiegelt bij het 75e percentiel van het aantal pagina’s dat is geladen.

Voor sites die momenteel niet aan de ‘goede’ INP-drempel voldoen, raadt Google aan de volgende stappen te nemen om te optimaliseren voor de transitie:

Evalueer de huidige INP-prestaties met behulp van tools zoals PageSpeed ​​Insights en het User Experience Report van Chrome.

Diagnose van problemen die INP vertragen, zoals lange JavaScript-taken, te veel hoofdthreadactiviteit of een grote DOM.

Optimaliseer problematische gebieden volgens de optimalisatiehandleidingen van Google. Dit kan het stroomlijnen van JavaScript inhouden, het verminderen van invoervertraging, het vereenvoudigen van de DOM-structuur of het verfijnen van CSS-selectors.

Bredere implicaties voor webontwikkeling

De implementatie door Google van INP als Core Web Vital kan op verschillende manieren invloed hebben op de webontwikkeling en gebruikerservaring:

  • INP-scores kunnen de ranking van websites in zoekmachines en de betrokkenheid van gebruikers beïnvloeden, aangezien Google Core Web Vitals gebruikt in zijn ranking-algoritme.
  • Webontwikkelingspraktijken kunnen evolueren om zich meer te concentreren op het optimaliseren van de gereedheid voor interactie, waarvoor mogelijk wijzigingen in de applicatiearchitectuur en code nodig zijn.
  • Tools en strategieën voor prestatiemonitoring moeten mogelijk worden bijgewerkt om de nieuwe INP-metriek bij te houden en te analyseren.

Samengevat

Nu Google in maart overstapt op de INP-statistiek, moeten webontwikkelaars de prestaties van hun site evalueren en stappen ondernemen om gebieden die van invloed zijn op de interactiviteit te optimaliseren.

Nu interactiviteit een steeds belangrijkere factor wordt in de zoekresultaten en de betrokkenheid van gebruikers, moeten ontwikkelaars zich nu voorbereiden om een ​​soepele overstap te garanderen.

Verwant: Hoe u de interactie met de volgende verf (INP) kunt verbeteren


Uitgelichte afbeelding: salarko/Shutterstock