lbv3

Google beëindigt stilletjes de rijke resultaten uit het Covid-tijdperk

Inhoudsopgave

Google verwijderde de gestructureerde gegevens uit het Covid-tijdperk die verband hielden met de rijke resultaten van Thuisactiviteiten waardoor online evenementen sinds augustus 2020 in de zoekresultaten konden worden weergegeven, en publiceerde een vermelding van de verwijdering in de changelog van de zoekdocumentatie.

Home Activiteiten Rijke resultaten

Dankzij de gestructureerde gegevens voor de rijke resultaten van Thuisactiviteiten konden aanbieders van online livestreams, vooraf opgenomen evenementen en online evenementen vindbaar zijn in Google Zoeken.

De originele documentatie is volledig verwijderd van de Google Search Central-webpagina’s en verwijst nu naar een changelog-notatie waarin wordt uitgelegd dat de uitgebreide resultaten voor Thuisactiviteit niet langer beschikbaar zijn voor weergave.

Het oorspronkelijke doel was om mensen dingen te laten ontdekken die ze thuis konden doen terwijl ze in quarantaine zaten, met name online lessen en evenementen. De rijke resultaten van Google brachten details naar voren over hoe je kon kijken, een beschrijving van de activiteiten en registratie-informatie.

Aanbieders van online evenementen waren verplicht om gestructureerde data voor evenementen of video’s te gebruiken. Uitgevers en bedrijven die over dit soort gestructureerde gegevens beschikken, moeten zich ervan bewust zijn dat dit soort rijke resultaten niet langer naar boven komen, maar dat het niet nodig is om de gestructureerde gegevens te verwijderen als het een last is. Het kan geen kwaad om gestructureerde gegevens te publiceren die dat niet zijn. t gebruikt voor rijke resultaten.

De wijzigingslogboek voor de officiële documentatie van Google legt uit:

‘Documentatie van thuisactiviteiten verwijderen
Wat: Documentatie over gestructureerde gegevens over thuisactiviteiten verwijderd.

Waarom: de functie voor thuisactiviteit wordt niet meer weergegeven in de zoekresultaten van Google.’

Lees meer over de rijke resultaten van Google Thuisactiviteiten:

Google kondigt rijke resultaten voor thuisactiviteiten aan

Lees het archief van de Wayback Machine met de oorspronkelijke aankondiging van Google uit 2020:

Activiteiten thuis

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Olga Strel