lbv3

Google Antwoorden Hoe u een volledige herindexering kunt activeren

Inhoudsopgave

Google heeft een video gepubliceerd over wat Google moet doen om automatisch een hele website opnieuw te indexeren. Het antwoord op de vraag ging ervan uit dat de context een grote verandering in een hele website betrof, waardoor een volledige crawl nodig was om het bijwerken van de index van Google te bespoedigen.

De persoon die de vraag stelde, wilde weten of er een manier is om een ​​volledige site opnieuw te crawlen.

John Mueller van Google vertelde de vraag:

“De vraag van vandaag is of er een mechanisme bestaat om de herindexering van een hele website in één keer aan te vragen.”

Müller antwoordde:

“Helaas niet. Er is momenteel geen manier om een ​​hele website in één keer opnieuw te crawlen en opnieuw te verwerken.

Wanneer u grote wijzigingen aanbrengt op een website, zullen zoekmachines deze in de loop van de tijd doorgaans automatisch bijwerken. Je hoeft verder niets te doen.”

Mueller schetste vervolgens aanvullende dingen die iemand die een herindexering nodig heeft, zou moeten doen.

De belangrijkste punten die hij behandelde zijn:

1. Gebruik 301-responscodes om zoekmachines te waarschuwen dat een webpagina is verplaatst, zodat de nieuwe pagina’s worden ontdekt.

2. Gebruik 404-serverresponscodes om zoekmachines te vertellen dat een pagina niet meer bestaat.

3. Google heeft de neiging hoge prioriteit te geven aan het crawlen van belangrijke pagina’s van een website, zoals de startpagina, wat betekent dat het linken van belangrijke pagina’s van belangrijke pagina’s een goede strategie is.

4. Belangrijke wijzigingen zoals nieuwe telefoonnummers (en waarschijnlijk straatadressen) zouden idealiter op de belangrijkste pagina’s van een website moeten worden vermeld.

301 Serverreactiecodes

Het toevoegen van een 301-redirect wanneer de URL van een webpagina verandert, is uiteraard essentieel. Het serverantwoord informeert zoekmachines dat een pagina permanent naar een nieuwe URL is verplaatst, wat de zoekmachine vervolgens zal aanmoedigen om de nieuwe webpagina op te zoeken voor indexering.

Als de webpagina volledig hetzelfde is en alleen de URL is gewijzigd, zou dit geen enkel effect op de ranglijst moeten hebben, behalve een paar dagen overgang, aangezien de index de oude URL vervangt door de nieuwe.

Maar als de inhoud van de webpagina’s ook is veranderd, bestaat de mogelijkheid dat dit een herevaluatie van de kwaliteit van de site teweegbrengt, een proces dat langer kan duren dan waar u zich prettig bij voelt.

John Mueller gaf in een andere video uit 2021 commentaar op wat er gebeurt nadat een grote website verandert:

“De enige keer dat we moeten heroverwegen hoe de site werkt, is als de site een serieuze herstructurering van zijn website doorvoert, waarbij veel URL’s worden gewijzigd en alle interne links veranderen, waarbij je misschien van één CMS overstapt. naar een ander CMS en alles verandert en ziet er anders uit.

Vanuit kwaliteitsoogpunt of vanuit technisch oogpunt kunnen we dan niet zomaar het oude begrip van de site en de pagina’s behouden, omdat alles nu anders is.

Dus we moeten dat allemaal opnieuw bekijken.

Maar dat is ook niet iets dat door iets specifieks wordt veroorzaakt, maar er zijn gewoon veel dingen veranderd op de site en zelfs om het beetje bij beetje bij te houden, moeten we veel stapsgewijze veranderingen doorvoeren om dat opnieuw te evalueren.

Bekijk de #AskGooglebot-video met John Mueller van Google:

Kan mijn hele site op mijn verzoek opnieuw worden geïndexeerd?

Uitgelichte afbeelding door Shutterstock/Vectorium