lbv3

Brave lanceert door Mistral aangedreven CodeLLM in zoekresultaten

Inhoudsopgave

Brave Search heeft aangekondigd de integratie van een nieuwe functie, CodeLLM, die de zoekresultaten voor programmeergerelateerde zoekopdrachten verbetert.

CodeLLM combineert de zoekmogelijkheden van Brave met de kracht van grote taalmodellen (LLM’s) om relevante codefragmenten, gedetailleerde uitleg en citaten te bieden voor de zoekopdrachten van programmeurs.

Een nieuwe hulpbron voor codeerhulp

CodeLLM is ontworpen om programmeurs te helpen door door AI gegenereerde codefragmenten aan te bieden op basis van zoekresultaten, met stapsgewijze uitleg en bronvermeldingen ter referentie en validatie.

Het is gebouwd op de basis van Mistral, een geavanceerd taalmodel dat code kan genereren op basis van tekstprompts.

Brave zet CodeLLM automatisch in voor programmeerquery’s en genereert een widget boven de normale zoekresultaten op internet.

De widget activeert CodeLLM om een ​​door AI gegenereerd antwoord te retourneren waarin de belangrijkste informatie wordt samengevat en voorbeeldcode wordt gegeven die is gebaseerd op de zoekresultaten.

In een aankondiging benadrukt Brave het vermogen van CodeLLM om in realtime gebruik te maken van de contextuele kracht van een speciale zoekmachine.

Volgens het bedrijf onderscheidt het zich daardoor van algemene taalmodellen:

“Naarmate de modellen toegankelijker en betaalbaarder worden in het gebruik, is de toegevoegde waarde de context die we ze kunnen bieden.”

Beschikbaarheid

CodeLLM is onmiddellijk beschikbaar voor alle Brave Search-gebruikers op zowel desktop als mobiel, zonder dat u instellingen hoeft te wijzigen of extra software hoeft te downloaden.

Brave is van plan de mogelijkheden van CodeLLM te blijven verbeteren en de resultaten in de nabije toekomst aan te bieden via de Brave Search API voor gebruik door applicaties van derden.

Over dapper zoeken

De lancering van CodeLLM komt twee jaar nadat Brave Search werd geïntroduceerd als onafhankelijk alternatief voor dominante zoekmachines zoals Google.

Brave beweert dat zijn zoekmachine geen gebruikers volgt en geen persoonlijke gegevens verzamelt.

De zoekindex van Brave is gebaseerd op het Web Discovery Project (WDP), dat meer dan 20 miljard kwaliteitspagina’s bevat, waarvan 700 miljoen pagina’s dagelijks worden geïndexeerd.

Volgens de gegevens van het bedrijf verwerkt Brave Search meer dan 25 miljoen zoekopdrachten per dag.

Lezen: Brave Search verbreekt de banden met Bing en wordt onafhankelijk


Uitgelichte afbeelding: Mamun-sjeik K/Shutterstock